کوه های آذر بایجان غربی و دسترسی به قله های معروف آن

در اینجا قصد داریم به معرفی کوه های معروف و کوهنوردی برای دسترسی به قلل آن در استان آذربایجان غربی بپردازیم:

۱. کوه اورین بزرگ به عنوان بلندترین قله استان

۲.کوه چهل مر شهیدان ارومیه

۳. کوهستان وسیع قندیل و قلل معروف آن

۴. خط الراس شرقی- غربی شامل قله های زیارت. بزسینا .دالامپر و ….

۵.کوهستان و قله بلقیس

اورین بزرگ

چک کردن آب و هوای کوه:

https://havakouh.com/avarin/3622

کوه اورین با ارتفاعی در حدود ۳۶۲۳ متر بلندترین کوه شهرستان خوی (بام خوی) و بلندترین قله استان آذربایجان غربی و هیجدهمین کوه بلند ایران، در شمال غربی ترین نقطه از این شهر با ۴۲ کیلومتر فاصله و در حدفاصل بخش صفائیه و قطور در مختصات جغرافیایی به طول ۳۳٫۴۴ و عرض جغرافیایی ۳۳٫۳۸ واقع گردیده‌است.

مسیر دسترسی و صعود

برای رفتن به این کوه باید از روستای پسک عبور نمود. پس از طی جاده‌ای خاکی نرسیده به روستای بدلان به طرف سر بالایی حرکت باید کرد. این سربالایی تا رسیدن به روستای حصار ادامه دارد؛ که حدود ۱۷ کیلومتر است. در این مسیر پیچ تند و سنگلاخی به نام گچی قیران (بز کشنده) وجود دارد که صعب العبورترین پیچ مسیر است. طبیعت روستای حصار بسیار بکر و کوه‌هایش پوشیده از علف و گیاهان سر سبز و مرتعی بسیار زیبا برای دام است. اتوموبیل خود را در مدرسه این روستا پارک کرده و یک کیلومتر پیاده باید سمت پناهگاه حرکت کنید. این پناهگاه مجهز به تخت خواب و یخچال و گاز و وسایل پخت و پز می‌باشد که به‌طور کلی سوییت کاملی است. تا پاسی از شب کوهنوردان در چله تابستان (بویژه پنج شنبه شب‌ها) با نشستن در کنار آتشی که از سرما روشن می‌کنند. با صرف چای دودی، لحظات پر خاطره‌ای برای خود خلق می‌کنند. اختلاف دما در اورین با شهر بین ۷ تا ۱۰ درجه است.

ویژگی های مسیر صعود:

صعود به آن هموار بوده و مسیر صخره‌ای در راه صعود وجود ندارد. در مسیر صعود رودها و جویبارهای زیبایی که از ذوب برف‌های اورین ایجاد شده‌اند به همراه دشت‌های آلاله و بابونه بسیار شیرین و گوارا است که رنج صعود را از انسان دور می‌کند. می‌دانیم که استان آذربایجان غربی سومین استان پرآب کشور است . اکثر نزولات آسمانی این استان از رطوبت دریای سیاه در شمال ترکیه ناشی می‌شود. در بهار و تابستان، بعد از اذان ظهر احتمال بارندگی در اورین بسیار زیاد است؛ و بهتر است بدانیم در مسیر و قله هیچ سر پناهی وجود ندارد. بنابراین کوه نوردان حرفه‌ای شب را در پناهگاه اقامت و در سپیده دم به سمت قله حرکت می‌کنند. و سعی می‌کنند کاوری از پلاستیک برای سر خود در کوله پشتی داشته باشند. فاصله بین پناهگاه تا قله ۱۳ کیلومتر است که ۴ساعت زمان نیاز دارد؛ و با احتساب زمان یک و نیم ساعت برگشت و ۲ ساعت استراحت در قله بین ۷ تا ۸ ساعت، یعنی یک روز کامل کاری اداری زمان نیاز دارد. در ارتفاعات حوضچه‌های زیبایی دیده می‌شود؛ که به آن «گل» در زبان محلی گفته می‌شود. در کنار پناه گاه، معبر تنگ و خطرناکی قرار دارد که مسیر ایلات روستای قیل لی است که می‌تواند شما را تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر، کنار دامنه و حوضچه اورین برساند. طول این مسیر ۷ کیلومتر است رانندگی در این مسیر بویژه در بارندگی بسیار خطرناک است و باید از خودروهای شاسی بلند مثل لندرور جیب  و… استفاده کرد. رانندگی در این معبر، مهارت فوق‌العاده‌ای می‌طلبد. استفاده از این معبر در کل توصیه نمی‌شود.

بهترین زمان صعود به اورین بزرگ :

برای تماشای طبیعت بکر اورین و دیدن سر سبزی‌های آن بهترین زمان صعود ۲۰ خرداد به بعد است چرا که به علت برودت هوا، بهار دو ماه دیر تر از شهر خود را نمایان می‌کند. 

مکان های مناسب جهت اقامت قبل یا بعد از صعود به اورین :

توصیه می شود جهت رفاه حال بیشتر و دسترسی به امکانات بیشتر نظیر فروشگاه ها برای تهیه اقلام مورد نیاز، شهر خوی را برای اقامت و شب مانی انتخاب نمایید . فاصله ی زیادی مابین اجرای برنامه و شهر خوی در صورت داشتن وسیله نقلیه مناسب وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *